Taller de Restauració i Artesania

La restauradora

Qui Sóc?

Íngrid Forell Lluch - Restauradora i fundadora de De Vell a Bell
Hola! Sóc l’Íngrid Forell Lluch i des de ben petita m’ha agradat fer manualitats, pintar, fer escultures, anar d’excursió, la natura..., i moltes coses més.

Ingrid

Restauradora
He tingut la sort que el meu Opa (avi) en Ricard Forell Herzner em va ensenyar moltes coses sobre l’art, era un pintor autodidacte, a casa seva sempre feia olor a pintura i estava plena de pinzells per tot arreu... d’alguna banda m’havia de sortir la part artística.

Tota la meva formació acadèmica ha estat sempre vinculada amb l’art. Quan va ser el moment vaig triar fer el batxillerat artístic, i a partir d’aquí em vaig anar formant en aquest ram. Primerament com a Tècnica superior d’arts plàstiques i disseny en arts aplicades de l’escultura a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja de Barcelona, on em vaig especialitzar en l’àmbit de la fusta, un material molt noble que sempre m’ha agradat. Per aquest motiu posteriorment vaig continuar els meus estudis com a Tècnica d’arts plàstiques i disseny en talla artística en fusta, també a la Llotja. I com que no en tenia prou vaig decidir fer la Diplomatura de Conservació i restauració de béns culturals en l’especialitat de conservació i restauració d’escultura per l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Barcelona (ESCRBCC)

I entre mig dels estudis, pràctiques i feines en diverses entitats, tant públiques com privades, treballant com a restauradora en jaciments arqueològics, restauradora de de mobles, tècnica en inventaris de béns mobles... He seguit formant-me per tal d’aprofundir en determinades temàtiques que m’han interessat com el daurat, la construcció en pedra seca, la reparació de cadires de reixeta i encordat, tècniques decoratives en general, etc.

He tingut la sort de poder treballar al Departament de Béns Mobles i del Departament de Museus de Patrimoni Cultural d’Andorra duent a terme diverses feines en l’àmbit de la restauració en retaules de les principals esglésies del Principat. Realitzant reproduccions escultòriques d’aquets, com la còpia de la Verge de Meritxell que es troba actualment al Santuari Vell de Meritxell. També la reproducció de la Taula de “L’Aparició del Mont Gàrgan” del retaule de l’Església de Sant Miquel de Prats.

El taller de restauració

l’Íngrid Forell Lluch - Restauradora i fundadora de De Vell a Bell
Vaig emprendre aquesta aventura, en el món dels autònoms, amb respecte però amb molta il·lusió. Amb ganes de tirar endavant les idees que em rondaven pel cap i que a poc a poc van veient la llum.
El projecte de DE VELL A BELL RESTAURACIÓ el vaig iniciar l’any 2018 a Sant Julià de Lòria. 

L’empresa ha anat agafant forma i el 2020 vaig obrir les portes del meu nou taller, ubicat al C/de les Escoles 21 a Sant Julià de Lòria. Sens dubte, ha estat un pas important, doncs els 80m2 dels que disposo actualment em permeten oferir tots els serveis que he projectat.

D’aquesta manera puc contribuir en la reutilització i recuperació de mobles i objectes antics, com donar un nou us a una cosa que inicialment estava destinada a un altre cosa, reduir el consumisme i reaprofitar allò que ja tenim i encara ens pot ser útil. Amb aquesta filosofia ens permet reduir residus i reutilitzar allò que creiem que ja no ens serveix o ens agrada.


QUe ofereixo?

Conservació i restauració de mobles i objectes antics.
Reparació de seients de reixeta i encordat.
Transformació, reutilització i decoració de mobles.
Talla i artesania en fusta.
Tallers, cursos i manualitats.

Tens algun dubte?
Deixa la teva consulta et respondré el més aviat possible.

  Si ho prefereixes, envia'm un correu electrònic clicant a l'icona del sobre.
  Copyright ©2021 De Vell a Bell - Avís Legal - Política de Privadesa - Política de Galetes
  Desenvolupament web per Pirinuvol.cat
  homeenvelopebookhighlight
  Español
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram