BLOG

Reproducció de Taula de Prats

Des de l’Àrea de Béns Mobles del Departament de Patrimoni Cultural d'Andorra em van encarregar el passat 2019 fer una reproducció fidedigna de la tercera taula de "L'aparició del mont Gàrgan" que forma part del retaule de Sant Miquel de Prats de Canillo.

Reproducció de la Taula de Prats

Vaig tardar uns quatre mesos en fer-la i vaig fer-la a partir d'una imatge d'alta ressolució a la mida corresponent, seguint els critèris bàsics a l'hora de fer una reproducció fidedigna, la copia és uns milímetres més gran per evitar una possible confusió amb l'original. La imatge va ser facilitada per Crèdit Andorrà, propietari de l’obra original.

El procés de realització s'inicia preparant el suport, aquest el vaig fer a partir d'uns llistons de fusta de pi adherits en acoblament pla i reforçats per dos llistons travessers. Per preparar la superfície a pintar, vaig aplicar varies capes de preparació tradicional, preparació feta amb cola de conill i blanc d'España (carbonat càlcic). Un cop la superfície preparada ja vaig iniciar els preparatius per fer el motiu. Aquesta capa de preparació

En primer lloc, vaig traspassat el dibuix al suport ja preparat, projectant la imatge amb l’ajuda d’un projector de llum. Seguidament ja vaig procedir a aplicar el color utilitzant unes pinturesa a base de pigments aglutinats amb resines de baix pes molecular, els colors Gamblin, utilitzats en conservació per la seva estabilitat a la llum i a l'envelliment. Les zones que estaven daurades es va aplicar pa d'or de 23,75 kts sobre una preparació amb vol vermell Alemany, i finalment per protegir la pintura, vaig aplicar vàries caper de vernís setinat en esprai.

A la taula s'hi representa famós miracle de l’arcàngel sant Miquel al mont Gàrgan i va ser pintada per Miquel Ramells i Guiu Borgonyó respectivament, entre el 1535 i el 1540.

Al novembre del 2020 finalment es va poder col·locar la taula al seu lloc, a l'església de Prats de Canillo.

Andorra difusió

Bon dia Andorra

El Periòdic d'Andorra

Fòrim.ad

Demana més informació
Tens algun dubte?
Deixa la teva consulta et respondré el més aviat possible.

  Si ho prefereixes, envia'm un correu electrònic clicant a l'icona del sobre.
  Copyright ©2021 De Vell a Bell - Avís Legal - Política de Privadesa - Política de Galetes
  Desenvolupament web per Pirinuvol.cat
  envelope
  Español
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram