BLOG

Reproducció de la Verge de Meritxell

Durant el 2014 vaig tenir un encàrrec molt important, la de fer una talla de fusta policromada de la Verge de Meritxell, talla que es troba actualment a l’Antic Santuari de Meritxell del Principat d’Andorra, a la parròquia de Canillo.

L’encàrrec va ser encomanat pel Departament de Patrimoni Cultural d’Andorra amb motiu de la inclusió del Santuari de Meritxell a la Ruta Mariana. Ruta que uneix els santuaris marianos del Pilar (Saragossa), Torreciutat (Osca), Lourdes (França), Montserrat (Barcelona) i el propi Meritxell

El procés de creació el vaig fer a través d’imatges antigues i fotocopies a mida real. Com ja se sap, l’original es va cremar a l’incendi del 8 de setembre de 1972.

Va ser un repte personal com professional, un treball laboriós i interessant, tant a l’hora d’agafar mides, tallar la fusta, preparar-la i policromar-la.

La talla la vaig fer amb fusta de til·ler, una fusta amb un gra recte i textura fina, de color clar amb tonalitats crema. Són unes propietats que fan que sigui un material idoni per treballar.

La figura la vaig realitzar en diverses parts: el cos de la Verge, el cos del nen, les mans i la peanya.

Un cop totes les peces fetes i unides, la vaig preparar per ser policromada, aplicant diverses capes de preparació tradicional de cola de conill i carbonat càlcic i aplicant una pintura vinílica d’alta qualitat per obtenir un resultat idoni.

El 30 de maig del 2014, vaig fer una petita presentació explicant el procés d’elaboració, després d’aquesta, la Verge de Meritxell, va rebre la benedicció per part de mossèn Ramon de Canillo, tot un honor per a mi.

Veure notícia relacionada 1

Veure notícia relacionada 2

Veure notícia relacionada 3

Demana més informació
Tens algun dubte?
Deixa la teva consulta et respondré el més aviat possible.

  Si ho prefereixes, envia'm un correu electrònic clicant a l'icona del sobre.
  Copyright ©2021 De Vell a Bell - Avís Legal - Política de Privadesa - Política de Galetes
  Desenvolupament web per Pirinuvol.cat
  envelope
  Español
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram